24 MART 2022 PERŞEMBE
Nasıl Yapılır?

Telefonunuzun pil ömrünü uzatmak için 15 ipucu

Telefonunuzun pil ömrünü uzatmak için 15 ipucu

Bir akıllı telefonun en hızlı bozulan bileşeni pil. telefon batarya ömrünü uzatmak için yapılması gerekenler nelerdir.

Bir wikipedia der ki : Lityum iyon pillerin en belirgin kusuru kullanım ömürlerinin üretim tarihlerinden itibaren başlamasıdır. Üretildiklerinden sonra şarj edilseler de edilmeseler de ömürleri üretim tarihinden itibaren azalmaya başlamaktadır. 

Telefon pilinizin ömrünü korumak ve uzatmak için yapabileceğiniz bazı şeyler. By pil ömrü Ben değiştirilmesi gereken önce bataryanın ne kadar uzun yıllar ve aylar anlamına gelir. Buna karşılık, pil ömrü , telefonunuzun tek bir şarjla kaç saat veya gün dayanacağını ifade eder.

1. Telefonunuzun pilinin nasıl bozulduğunu öğrenin.

Her şarj döngüsünde telefonunuzun pili biraz azalır. Şarj döngüsü, pilin% 0 ila% 100 arasında tamamen boşalması ve şarj edilmesidir. Kısmi yükler bir döngünün kesiridir. Örneğin, telefonunuzu% 50’den% 100’e kadar şarj etmek yarım şarj döngüsü olacaktır. Bunu iki kez yapın ve tam şarj döngüsü. Bazı telefon sahipleri günde tam şarj işleminden daha fazlasını kullanır, diğerleri daha az kullanır. Telefonunuzu ne kadar kullandığınıza ve ne yaptığınıza bağlıdır.

Pil üreticileri, yaklaşık 400 döngüden sonra bir telefon pilinin kapasitesinin% 20 oranında düşeceğini söylüyor. Sadece başlangıçta harcadıgı enerjinin% 80’ini depolayabilecek ve ek şarj döngüleri ile bozulmaya devam edecektir.

Bu şarj döngülerini yavaşlatabiliyorsanız – telefonunuzun günlük pil ömrünü uzatabilirseniz – pil ömrünü de uzatabilirsiniz . Temel olarak, pili ne kadar az tüketir ve şarj ederseniz, pil o kadar uzun süre dayanır. 

1-Burada iki genel öneri türü vardır. Pil ömrünü doğrudan etkileyen pilinizin stresini ve zorlanmasını azaltmak için öneriler vardır . Aşırı sıcak ve soğuktan kaçınmak bu ilk türün bir örneği olacaktır. Ayrıca, telefonunuzu daha enerji verimli hale getirmek, bu şarj döngülerini yavaşlatarak pilin bozulmasını yavaşlatmak için öneriler de vardır. Ekran parlaklığını azaltmak, bu ikinci öneri türüne bir örnek olacaktır.

2. Aşırı sıcak ve soğuktan kaçının . Telefonunuz çok ısınırsa veya soğursa, pili zorlayabilir ve ömrünü kısaltabilir. Kışın donma dışında veya altında sıcak ve güneşli ise, arabanızda bırakmak gibi veya güneşle uzun süre teması pil için hiçte iyi olmayabilir.

3. Hızlı şarj etmekten kaçının .

Telefonunuzu şarj etmek pili hızlı bir şekilde zorlar. Gerçekten ihtiyacınız olmadığı sürece, hızlı şarj kullanmaktan kaçının.

Aslında, pilinizi ne kadar yavaş şarj ederseniz o kadar iyi olur, bu nedenle gece boyunca yavaş şarj etmeyi deneyin.. Telefonunuzu bilgisayarınızdan ve bazı akıllı prizlerden şarj etmek, telefonunuza giden akımı sınırlayarak şarj hızını yavaşlatabilir. Bazı harici pil takımları şarj etme hızını yavaşlatabilir, ama düşük volt ta yavaş yavaş şarz pil ömrünüzü uzatır.

4. Telefonunuzun pilini% 0’a kadar boşaltmaktan veya% 100’e kadar şarj etmekten kaçının.

Yeni telefon pilleri farklı bir şekilde çalışır. Pili tamamen boşaltmak veya tamamen şarj etmek için baskı yapar. Telefon pilleri% 20 kapasitenin üzerinde ve% 90’ın altında kalırsa en mutlu günleri olur. Son derece hassas olmak gerekirse,% 50 kapasiteden en pil için en iyisidir.

Kısa şarjlar muhtemelen iyi, bu yüzden hızlı şarjlar için telefonunuzu sık sık dolduran bir tür kişi iseniz, %50 iyi olmaya bilir.

Buna çok dikkat etmek çok fazla mikro yönetim olabilir. Ama ilk akıllı telefonuma sahip olduğumda, pil belleğinin uygulandığını düşündüm, bu yüzden genellikle onu boşalttım ve% 100 şarj ettim. Şimdi pilin nasıl çalıştığı hakkında daha fazla şey bildiğime göre, genellikle% 20’nin altına düşmeden önce fişi takıyorum ve düşünürsem tamamen şarj etmeden önce fişini çekiyorum.

5. Uzun süreli depolama için telefonunuzu% 50 şarj edin

Bir lityum iyon pil için en sağlıklı şarj yaklaşık% 50 gibi görünüyor. Telefonunuzu uzun süre saklayacaksanız, kapatmadan ve saklamadan önce% 50 şarj edin. Bu, pilde% 100 şarj etmekten veya saklamadan önce% 0’a kadar bitmesine izin vermekten daha kolaydır.

Bu arada, telefon kapatılırsa ve hiç kullanılmazsa pil deşarj olmaya ve boşalmaya devam eder. Bu pil üretimi kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Bunu düşünüyorsanız, telefonu birkaç ayda bir açın ve pili% 50’ye kadar doldurun.

Pil ömrünün uzatılması

Yukarıdaki ipuçları doğrudan pil ömrünü ele alır. Pil ömrü, telefonunuzun tek bir şarjla ne kadar süreceği pil ömründen de etkilenir. Pil ömrünün uzatılması, bu şarj döngülerini yavaşlatarak pilin ömrünü uzatır.

6. Ekran parlaklığını azaltın .

Bir akıllı telefonun ekranı genellikle en çok pili kullanan bileşendir. Ekran parlaklığını azaltmak enerji tasarrufu sağlayacaktır. Otomatik Parlaklık kullanmak, ışık sensörü için daha fazla çalışma gerektirmesine rağmen, daha az ışık olduğunda ekran parlaklığını otomatik olarak azaltarak çoğu insan için pil tasarrufu sağlar.

Bu alanda en çok pil tasarrufu sağlayacak şey, manuel ve oldukça takıntılı bir şekilde yönetmek olacaktır. Yani, ortam aydınlatma seviyelerinde her değişiklik olduğunda bunu manuel olarak görünür en düşük düzeye ayarlayın.

Hem Android hem de iOS, aynı zamanda otomatik parlaklığı kullanıyor olsanız bile genel ekran parlaklığını azaltma seçenekleri sunar.

7. Ekran zaman aşımını azaltın (otomatik kilit)

Ekranınızı kullanmadan açık bırakırsanız, belirli bir süre sonra (genellikle bir veya iki dakika) otomatik olarak kapanır. Ekran Zaman Aşımı süresini (iPhone’larda Otomatik Kilit olarak adlandırılır) azaltarak enerji tasarrufu yapabilirsiniz. Varsayılan olarak, iPhone’ların Otomatik Kilitlerini 2 dakikaya ayarladığına inanıyorum, bu da ihtiyacınız olandan daha fazla olabilir. 1 dakika hatta 30 saniye ile iyi olabilirsiniz. Öte yandan, otomatik kilitlemeyi veya ekran zaman aşımını azaltırsanız, bir haber ya da tarif okuduğunuzda ekranınızın çok kısa bir süre içinde kararttığını görebilirsiniz, bu yüzden yapmanız gereken bir arama.

Kullandığım uygulamaya bağlı olarak Galaxy S7 cihazımdaki ekran zaman aşımını değiştirmek için Tasker’ı (bir otomasyon uygulaması) kullanıyorum. Varsayılan değerim 35 saniyelik oldukça kısa bir ekran zaman aşımı, ancak haber ve not alma uygulamaları gibi kullanmadan ekrana bakabileceğim uygulamalar için bu zaman aşımını bir dakikadan fazla uzatıyorum.

8. Koyu bir tema seçin .

Telefonum Galaxy S7’de OLED ekran var. Siyahı görüntülemek için arka ışığı bazı iPhone’lar ve diğer birçok LCD ekran gibi bir pikselle engellemez. Bunun yerine hiçbir şey göstermiyor. Siyah görünen pikseller açılmaz. Bu, siyah ve renk arasındaki kontrastı çok keskin ve güzel hale getirir. Ayrıca, ekranda siyah göstermenin enerji kullanmaması ve daha koyu renklerin, beyaz gibi parlak renklerden daha az enerji kullanması anlamına gelir. Telefonunuz için bir OLED veya AMOLED ekrana sahipse karanlık bir tema seçmek enerji tasarrufu sağlayabilir. Ekran yoksa değil bir OLED ekrana sahip – ve bu iPhone X önce tüm iPhone’lar içerir – Bir karanlık bir tema fark yapmaz.

Samsung mağazasında sevdiğim karanlık bir tema buldum ve Android için daha karanlık temalı simgelere odaklanan mükemmel ücretsiz simge paketi uygulamaları var. Cygnus Dark, Mellow Dark, Moonrise Icon Pack ve Moonshine kullanıyorum. Nova Launcher Uygulamasını, uygulama simgelerinin görünümünü özelleştirmek ve genellikle simgesinden ne kadar açıksa uygulamanın adını kaldırmak için kullanıyorum. Bu, beyaz alanı ekrandan kaldırır ve bence hoş görünüyor ve daha az dikkat dağıtıcı.

Bazı insanlar göz yorgunluğunu önlemek açısından daha koyu bir temanın gözler üzerinde daha kolay olduğunu ve genel olarak daha az ışık, uyku düzenlerini etkileyebilecek daha az mavi ışık anlamına gelebilir.

Birçok uygulama ayarlarında karanlık bir tema içerir. Örneğin, koyu renkli bir temaya ayarlanmış Google Kitaplarım var, burada sanal ‘sayfa’ beyaz yerine siyah ve harfler beyaz. Piksellerin çoğu siyah görünür (kapalıdır) ve enerji kullanmaz.

İPhone’lar için kişiselleştirme ve karanlık temalara daha az aşinayım. Anladığım kadarıyla iPhone’ların kişiselleştirilmesi biraz daha zor. Ancak şimdiye kadar sadece iPhone X serilerinde OLED ekranlar var, bu yüzden karanlık bir temadan enerji tasarrufunu görecek tek iPhone’lar.

Şekil 1: Ana ekranım (karanlık tema)

Şekil 2: Ayarlarım (koyu tema)

Şekil 3: Google Play Kitaplar (karanlık tema)

9. Facebook’u silin .

… Veya izinlerini kısıtlayın ve kullanımını azaltın. Facebook, hem Android hem de iPhone’da ünlü bir kaynak domuzudur. Facebook’u gerçekten kullanmak istiyorsanız, ayarlara gidin ve video otomatik oynatma, konumunuza erişim ve bildirimler gibi izinlerini kısıtlayın. Facebook’un konumunuzu gerçekten izlemesini istiyor musunuz? Facebook’ta otomatik oynatılan videolar (otomatik olarak oynatılır, seçilseniz de seçmeseniz de) enerji ve veri kullanır ve bazı durumlarda can sıkıcı ve müdahaleci olabilir. Hem uygulamanın kendisinde hem de telefon ayarlarınızda alakalı ayarlar olabilir.

Facebook telefonunuza önceden yüklenmiş olarak geldiğinde (benimki gibi), telefonunuzun bir sistem uygulaması olduğunu düşündüğü için tamamen silmek mümkün olmayabilir. Bu durumda, isterseniz Ayarlar’dan devre dışı bırakabilirsiniz.

10. Pili boşa harcayan diğer uygulamaları arayın.

Pil ayarlarınızı orantısız miktarda enerji kullanan diğer uygulamalara bakın ve mümkünse izinleri silin, devre dışı bırakın veya kısıtlayın. Kullanmaya devam etmek istediğiniz uygulamalar için ihtiyacınız olmayan izinleri kısıtlayabilirsiniz. Bazı popüler uygulamaların genellikle daha az yer kaplayan, daha az veri kullanan ve daha az güç kullanabilen ‘hafif’ sürümleri de vardır. Facebook Messenger Light buna bir örnektir.

Genel olarak, en çok pili kullanan uygulamalar en çok kullandığınız uygulamalar olacaktır, bu nedenle kullanımı silmek veya azaltmak sizin için pratik olmayabilir.

11. Telefonunuzun enerji tasarrufu / düşük güç modlarını nasıl açacağınızı öğrenin .

Telefonunuzda bir veya daha fazla enerji tasarrufu modu vardır. Bunlar CPU’nun (ve diğer özelliklerin) performansını sınırlar. Bunları kullanmayı düşünün. Daha düşük performans ancak daha iyi pil ömrü elde edersiniz. Değiş tokuşa aldırmayabilirsiniz.

12. Sık kullandığınız reklam destekli uygulamaların premium sürümünü satın alın

Birçok uygulama hem ücretsiz hem de ücretli sürümler olarak bulunur ve fark genellikle ücretsiz sürümün reklamlarla desteklenmesidir. Reklamları görüntülemek biraz daha fazla veri ve biraz daha fazla enerji kullanır. Ücretsiz reklam destekli sürümü kullanmak yerine sık kullandığınız bir uygulamayı satın almak, veri ve pil kullanımını azaltarak uzun vadede işe yarayabilir. Ayrıca, dikkat dağıtan reklamlardan kurtularak, genellikle daha fazla özellik kazanarak ve uygulama geliştiricilerini destekleyerek ekran alanını boşaltın.

13. Uzaktan baglantıları Yönetin.

 NFC’yi asla kullanmazsanız, devam ettirmek için bir neden yoktur kapatın.Öte yandan, GPS, Bluetooth ve NFC gibi telsizler bekleme modunda gerçekten çok fazla enerji kullanmazlar, ancak sadece gerçekten çalışıyorlarsa. Mikro yönetim radyolarından enerji tasarrufu muhtemelen sınırlı olacaktır.

Radyolar açısından düşünülmesi gereken bir şey, hücrenizin veya WiFi sinyalinizin zayıf olması, telefonunuzun bu sinyale erişmek için daha fazla güç gerektirmesidir. Hücresel verilere veya WiFi’ye erişmek için telefonunuzun hem bilgi alması hem de göndermesi gerekir. Güçlü bir sinyal almıyorsanız, telefonunuzun uzaktaki baz istasyonu veya WiFi yönlendiriciye ulaşmak için kendi sinyalini artırması gerektiği anlamına gelir ve daha fazla enerji kullanır.

Yatak odanızın güçlü bir hücre sinyali ancak zayıf bir WiFi sinyali varsa, WiFi yerine hücresel verileri kullanmak için enerji tasarrufu yapabilirsiniz. Benzer şekilde, güçlü bir WiFi sinyaliniz ancak zayıf hücre sinyaliniz varsa, WiFi’ye bağlı kalmak daha iyidir.

Hücre servisi ve WiFi menzilinin dışındaysanız uçak modunu açın. Akıllı telefonlar, yoksa, hücre ve WiFi sinyallerini her zaman ararlar. Sinyal yoksa, telefonunuz sürekli bir sinyal arar.

14.Push ve Getir (bilidirmler)

Birçok çevrimiçi kaynak, e-postanızı push’ten getirmeye değiştirmenin pil tasarrufu sağlayacağını söylüyor. Push, cihazınızın her zaman yeni e-postaları dinlediği anlamına gelir ve bunlar hemen gönderilir. Getirme, cihazınızın belirli bir aralıkta, örneğin her 15 dakikada bir yeni iletileri kontrol ettiği anlamına gelir. En enerji tasarruflu şey, manuel olarak getirmektir, yani cihazınız yalnızca e-posta uygulamanızı manuel olarak açtığınızda postaları kontrol eder.

Bildiirmlerin gerçekten enerji tasarrufu sağlayıp sağlamadığı konusunda tartışmalar var. Muhtemelen e-posta hacmine ve e-posta kullanım şekillerine bağlıdır. Push kullanıyorum. Benim için yeterince verimli.

15.Son düşünceler

İOS’un mevcut sürümleri pil sağlığınızı gösterecektir. Android’de böyle bir özellik yok, ancak bu işlevi gerçekleştirecek üçüncü taraf uygulamaları var.

Pilin durumunu ve diğer istatistikleri izleyen AccuBattery’i kullanıyorum ve telefonunuz belirli bir noktaya şarj edildiğinde size bir bildirimde bulunabilmeniz için fişten çektiginizde öneride bulunuyor. Şimdiye kadar, AccuBattery pilin bozulmasına ilişkin anlayışımı doğrulıyor gibi görünüyor. AccuBattery% 80 şarj etmenizi önerir. 

Bilgin Panda

Bilgin Panda

Eğlenceli video ve esprileri internetin en diplerinden sizlere ulaştırmaya çalışıyorum. Sistem gereksinimleri için bize sorunuz.

Hakkımızda

Öncelikle websiteme hoş geldiniz. Blogum da makale yazarak dünyanın en şanslı insanı olduğumu düşünüyorum.

Instagram