24 MART 2022 PERŞEMBE
Nasıl Yapılır?

Telefonunuzun pil ömrü nasıl iyileştirilir

Telefonunuzun pil ömrü nasıl iyileştirilir

Telefonunuzun pil ömrü nasıl iyileştirilir, görünüşe göre daha fazla insan telefonunuzun pil ömrünü nasıl iyileştireceğinizi soruyor.
Telefon pil sağlığı nasıl korunur Çoğu telefondaki pil ömrünün tüm gün kolayca dayanacağı bir zaman vardı, ancak bugünlerde bazı insanlar telefonları olmadan yaşayamıyor gibi görünüyor. Telefon pil ömrü ne kadar Bunun nedeni esas olarak telefonlarını günlük olarak nasıl kullandıklarıdır ve bunu kendiniz için nasıl yapacağınızı göstereceğim.

Telefonunuzun pil ömrünü nasıl iyileştireceğinize bakarken bakmanız gereken ilk şey pil takımıdır. Pil ömrünüz telefonun bu bölümünden büyük ölçüde etkilenir. Telefon pil ömrü öğrenme Görüyorsunuz, telefon dahili pili şarj etmek için gücünün çoğunu kullanacak ve pil takımı da hücrenin şarj durumunu korumak için iyi miktarda güç kullanıyor. Samsung pil ömrü uzatma kodu Telefonunuzun hareket halindeyken mümkün olduğunca uzun süre dayanacağından emin olmak için bunların her ikisinin de temiz tutulması gerekir.

Samsung pil ömrü nerden Bakılır İkinci alan ekran ekranının kendisidir. Burası telefonunuzun tükettiği enerjinin büyük bir kısmının harcanacağı yerdir. Batarya ömrünü uzatmak için yapılması gerekenler Pil takımını temiz tutar ancak ekran ekranını sık sık değiştirmezseniz, telefonunuzun pil ömrü zarar görebilir. Telefonun pil ömrü nasıl uzatilir Ayrıca telefonunuzun doğrudan güneş ışığında olmadığından emin olun, çünkü bu pil ömrünü de etkileyebilir. Telefon batarya mAh yükseltme Çeşitli farklı ayarlarda pil ömrüne bir göz atmalı ve telefonunuzun farklı koşullar altında neler yapabileceğini görmelisiniz. Bu şekilde, telefonunuzun pil ömrünü iyileştirmeye yardımcı olmak için yapabileceğiniz şeyler olup olmadığını anlayabileceksiniz.

Ekran yenileme hızınızı azaltın (Android)

Çok sayıda Android telefonun bu günlerde yüksek yenileme hızı ekranları var. Bu, ekran görüntüsünün normal 60 kez yerine saniyede 90 veya 120 kez yenilendiği anlamına gelir.

Kaydırmanın son derece pürüzsüz görünmesini sağlar, ancak aynı zamanda pil ömrünü önemli ölçüde etkiler. Bildirildiğine göre Apple, iPhone 12 ailesi için 60Hz ile kalmayı tercih etti .

Yüksek yenileme hızına sahip bir telefonunuz mu var? Pilin bitmesinden bıktıysanız, 60Hz’e düşürmeye değer. Bu kontrollerin nerede olduğu modeller arasında biraz farklılık gösterecektir, ancak bunları Ayarlar > Ekran > Gelişmiş > Yenileme hızı veya benzerlerinde bulmanız gerekir.

5G’yi kapatın (Android ve iPhone)

Karşılaştırma testi, 5G’nin hem Android’lerde hem de iPhone’larda 4G’den daha fazla pil kullanma eğiliminde olduğunu gösteriyor. Bu, çeşitli telefonların yonga setleri arasında değişiklik gösterebilir, ancak yoğun günlerde 4G mobil internete geçmek denemeye değer.

Bir Android telefonda 5G’yi Ayarlar > Ağ > [SIM Seç] > Tercih Edilen Ağ Türü bölümünden kapatabilirsiniz. Her zaman olduğu gibi, ayarlarda bu bölümlerin adlandırılması telefonlar arasında farklılık gösterir.

Bir iPhone’da bu seçeneği Ayarlar > Mobil > Mobil Veri Seçenekleri > Ses ve Veri bölümünde bulabilirsiniz.

Bu ipucu, gün boyunca kullanımla ilgilidir. Daha hızlı veri hızı, telefonun büyük dosyaları indirmek için daha az zaman harcadığı anlamına geldiğinden, bazen 5G’yi kullanmak daha iyi olabilir.

Sosyal medya uygulamaları için arka plan işlemlerini kapatın (Android)

Facebook ve Instagram gibi sosyal medya hizmetleri ilgiyle ticaret yapar ve telefonunuzda bu dikkati çekecek şeyleri işaretlemenin büyük hayranlarıdır. Android’de buna ve bununla ilişkili pil tüketimine son vermenin bir yolu, bu uygulamaların gerçekte ekranda değilken, aktif olarak kullanıldığında yapmasına izin verilenleri kısıtlamaktır.

Ayarlar > Pil > Pil Optimizasyonu/Uygulama Pil Yönetimi (veya benzeri) bölümünde, tüm uygulamalarınızın ve telefonun bunlara nasıl yaklaştığının bir listesini bulacaksınız. Her uygulamanın girişinde her biri için birkaç seçenek görmelisiniz, ancak gerçekte çağrıldıkları şey telefonlar arasında değişecektir.

En kısıtlayıcı olanı, kullanılmadığında uygulamayı durduracak ve bildirimlerin ne zaman geleceği gibi şeyleri etkileyecektir. Ancak, sosyal medya uygulamalarından bahsettiğimiz için, bu muhtemelen zihinsel sağlığınız için net bir faydadır.

Gerekli olmayan uygulamalar için Arka Plan Uygulama Yenileme’yi kapatın (iPhone)

iOS özelliği Arka Plan Uygulama Yenileme, hangi uygulamaların içeriklerini arka planda güncelleyebileceğini belirler. Buradaki fikir, uygulamaların sessizce kendilerini düzenli tutmalarıdır, böylece onlara gerçekten girdiğinizde gitmeye hazır olurlar.

Bu, tüm uygulamalar için standart olarak açıktır, ancak daha küratörlü bir yaklaşım benimsemek pil ömrü için kötü bir fikir değildir. Tam listeyi Ayarlar > Arka Planda Uygulama Yenileme’de görebilir ve uygulamaları ayrı ayrı değiştirebilirsiniz.

Karanlık modu veya koyu arka planı kullanın (yalnızca Android ve iPhone – OLED)

Bu ipucu, OLED telefonların pil ömrü üzerinde en azından hafif bir etkiye sahip olmalıdır. Yine de LCD telefonlar için bir fark yaratmaz. Parlak bir arka plan yerine koyu veya siyah bir arka plan kullanmayı deneyin. Alternatif olarak, arayüzün çoğunu beyaz yerine siyah/koyu gri yapan karanlık modu kullanın. iPhone’ların Ekran ve Parlaklık menüsünde buna sahiptir. Ve birçok Android de öyle.

Bu neden bir fark yaratıyor? OLED ekranlar piksel başına aydınlatmaya sahiptir. Bu, ekranın bölümleri siyahsa, bu piksellerin etkin bir şekilde etkin olmadığı anlamına gelir.

Bu, LCD telefonlarda çalışmaz, çünkü bu ekranların ekranı aydınlatmak için arkadan aydınlatması vardır, bu da ne olursa olsun güç tüketir.

Ekran zaman aşımını azaltın (Android ve iPhone)

Bir telefonun normalde olduğundan daha kısa ömürlü olduğunu bulmamızın en yaygın nedenlerinden biri, ekran zaman aşımını çok uzun bir ayarda bırakmış olmamızdır. Bu, telefon kullanılmadığında ekranın ne kadar süre açık kalacağını kontrol eder.

Bir iPhone’da bu kontrol, Ayarlar > Ekran ve Parlaklık > Otomatik Kilit’te bulunur. Android’de Otomatik Ekran Kapatma gibi bir şey olarak adlandırılacak ve Ayarlar’ın Ekran bölümünde yaşıyor.

30 saniyelik bir zaman aşımı standarttır, ancak seçtiğiniz ayar ne kadar kısa olursa, ekran o kadar az pil kullanır.

Pil avcılarını avlamak için pil monitörünü kullanın (Android ve iPhone)

Android’ler ve iPhone’lar, hangi uygulamaların pili en çok kullandığını söyleyen kullanışlı bir özelliğe sahiptir. Android’de bu, Ayarlar > Pil > Telefon pil kullanımı (veya benzeri) bölümünde bulunur.

iPhone’da Ayarlar > Pil’e gidin. Son şarjınızdan bu yana uygulama başına pil kullanımının yüzde dağılımını göreceksiniz.

Bir uygulama, kullanımınızla tutarlı olmayan pil kullanıyor gibi görünüyorsa, şu veya bu şekilde hata veriyor olabilir. App Store veya Google Play’e gidin ve bunun için bir güncelleme olup olmadığına bakın. Ve yoksa, silip yeniden yüklemeyi düşünün, çünkü bu bazen sorunları çözebilir. Artık kullanma? Neden tamamen silmiyorsunuz?

Duvar kağıdında (iPhone) hareket efektlerinden kaçının

iOS, hem ana ekran/kilit ekranı duvar kağıtları hem de hareketli canlı duvar kağıtları sunar. Bu, iPhone’unuzun arka planını biraz daha canlı gösteren hareketli bloblara sahiptir.

Bununla birlikte, bunların oluşturulması, statik bir görüntüden biraz daha fazla ek yük gerektirdiğinden, pil ömrü üzerinde küçük bir etkisi olacaktır.

Duvar kağıdı stilinizi Ayarlar > Duvar Kağıdı > Yeni Bir Duvar Kağıdı Seç bölümünden değiştirebilirsiniz.

Perspektif Yakınlaştırma adı verilen hareketsiz duvar kağıtları için bir hareket efekti de vardır. Bu, iPhone’unuzu eğdiğinizde görüntü üzerinde biraz hareket eder. Bu öğeleri değiştirmenin iPhone’unuzun pil ömrünü önemli ölçüde değiştireceğini düşünmüyoruz, ancak yine de hareket efektlerini zorlukla takdir ediyorsanız, animasyonlu olmayan bir statik duvar kağıdına geçmek bir fikirdir.

Otomatik parlaklığı kullan (Android ve iPhone)

Hemen hemen her mevcut telefon, ortamın ne kadar parlak olduğunu görmek için kullanılan bir ortam ışığı sensörüne sahiptir. Ekran daha sonra güç seviyesini uygun şekilde değiştirir.

Bunu kullanmak için Otomatik Parlaklığı açmanız gerekir. Muhtemelen zaten açıktır, ancak iPhone’da Ayarlar > Erişilebilirlik > Ekran ve Metin Boyutu’nda veya Android’de Ayarlar > Ekran (veya benzeri) içinde bulunduğunu kontrol etmek isterseniz.

Bu, parlaklık kaydırıcısına bir daha asla dokunmamanız gerektiği anlamına gelmez. Kontrolör artık göreceli bir kontrol haline gelir ve parlaklık eğrisini değiştirerek Otomatik Parlaklık, ışık koşulları değiştikçe kullanılacaktır.

Arka plan işlemlerini kapatın (Android)

Android, geliştirici modunu etkinleştirirseniz uygulamaların arka planda neler yapabileceği konusunda daha spesifik kontroller sunar. Bu, ayarlar menüsünde muhtemelen dokunmamanız gereken özelliklerle dolu yeni bir alanın kilidini açar.

Ancak birkaç tanesinin pil ömrü üzerinde etkisi olacaktır. Toplam arka plan işlemlerini dört, üç, iki veya bir ile sınırlayabilir veya tamamen kapatabilirsiniz. Ve Don’t Keep Activity, uygulamaları bırakıldıktan sonra tamamen kapatır.

Bunlar kulağa oldukça sert geliyor ve çoğu insan için bu tür ‘geliştirici’ kontrolleri kullanmanızı önermiyoruz. Ancak test ettikten sonra, bu önlemler ilk bakışta göründüğünden daha az dramatik. Evet, oyunlar siz oyundan çıkar çıkmaz tamamen kapanacak, ancak WhatsApp ve benzerlerinden gelen mesaj bildirimleri yine de gelmeye devam edecek. Bunun nedeni, bunların ‘ön plan’ faaliyetleri olarak kabul edilmeleridir.

Telefonunuzun pil sağlığını kontrol edin (iPhone)

iOS, Ayarlar > Pil’de bulunan temiz bir Pil Sağlığı bölümüne sahiptir. Bu, pilinizin yeni olduğu zamana göre mevcut kapasitesine bakar.

Pilinizin daha uzun süre dayanmasını sağlayamaz, ancak telefonunuzun pilinin eskimesine bağlı herhangi bir eksiklik olup olmadığını size bildirir.

Pilinizi daha uzun süre sağlıklı tutmak için Apple, iPhone’unuzu mümkün olduğunda orta düzeyde şarjda tutmanızı önerir. Bu muhtemelen çoğu için geçerli olmayacaktır, sanki bizim gibi bir şeymişsiniz gibi, günü tamamlamak için %100 şarja ihtiyacınız var. Ancak, iş için ara sıra kullanılan ikinci bir telefonunuz olup olmadığını düşünmeye değer olabilir.

iPhone’lar ve bazı Android’ler, pilin son %20’sini siz uyanmadan hemen öncesine kadar yeniden şarj etmeyerek aslında bunun bir kısmını otomatik olarak yapar.

Konum verilerini kapatın (Android ve iPhone)

Telefonunuz her zaman konumunuzu kontrol eder. Nerede olduğunuzu bulmak için Wi-Fi, telefon direği sinyalleri, Bluetooth ve GPS kullanır ve bu önemli bir pil tüketimi olabilir.

Bu konum özelliğini sürekli veya düzenli olarak kapatmayı düşünemeyecek kadar sık kullanıyoruz. Ancak pilinizin geceye kadar dayanması gereken günlerde kapatmak isteyebilirsiniz ve çalışıp çalışmadığından emin değilsiniz.

iPhone’da konum kontrolleri Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri’nde bulunur. Burada, konumunuzu kullanabilen ve erişim düzeylerini değiştirmenize olanak tanıyan tüm uygulamaların bir listesini bulacaksınız. Bu uygulama sayfalarının her birinin altında, tam olarak nerede olduğunuzu belirlemek için güç tüketen GPS kullanacak olan Kesin Konum için bir anahtar bulunur. Bunu, haritalama ve kondisyon izleme uygulamaları veya kamerada coğrafi etiketleme için istiyorsunuz, ancak hepsi için gerekli değil.

Bir Android’de konum verilerini değiştirmek oldukça hızlı ve kolaydır. Açılır ana ekran sayfasında genellikle bunun için bir kontrol bulunur ve bu, ihtiyaç duyduğunuzda konum izlemeyi açıp kapatmayı çok daha kolay hale getirir.

Bununla birlikte, ayarlar menüsünde, konumlandırma bilgilerinizi kullanan uygulamaları ve bunun için az mı yoksa önemli miktarda pil kullanıp kullanmadıklarını gösteren bir konum alanı da vardır.

Kullanmıyorsanız Siri’yi kapatın (iPhone)

Siri’yi kullanmayı seviyor musunuz? Bu ipucunu unut. Ancak iPhone’unuzun dijital asistanını hiç kullanmazsanız, onu kapatarak pilden biraz tasarruf edebilirsiniz.

Ana Siri etkileşimleri için geçişler, Ayarlar > Siri ve Arama’da bulunur. Bunlar, Siri’nin her zaman sesli komutları dinlemesini sağlayan, doğal olarak bir miktar pil kullanan özelliği ve Siri Önerilerini içerir. Güçten tasarruf etmek için kullanmıyorsanız hepsini kapatın.

Yazılım güncellemelerini kontrol edin (Android ve iPhone)

Telefonunuzun pil ömrü, yeni yazılım güncellemeleriyle genellikle biraz değişecektir. Bazen kötüleşecek, bazen iyileşecek.

Telefonunuz hatırladığınız kadar uzun süre dayanmıyorsa, mevcut güncellemeleri kontrol etmek iyi bir fikirdir. Bunu bir iPhone’da Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme’de yaparsınız. Veya Android’de Ayarlar > Yazılım Güncelleme (eğer bulamazsanız Ayarlar arama çubuğunda ‘Güncelleme’yi arayın).

Düşük güç modunu deneyin (Android ve iPhone)

Tüm iPhone’lar ve Android telefonlar bir tür ‘düşük güç’ moduna sahip olacaktır. Bunlar tipik olarak daha önce bahsettiğimiz bazı teknikleri birleştirir ve bunları bir düğme hareketiyle açıp kapatabileceğiniz bir ayarda paketler.

Maksimum parlaklığın düşmesi muhtemeldir, yüksek yenileme telefonları yenileme hızlarını düşürür ve arka plan etkinlikleri kısıtlanır. Bu, düşük güç modunu kullanmanın daha rahatsız edici kısımlarından biri olan bildirimlerin görünmesinin daha uzun sürebileceği anlamına gelir. Ancak, pil seviyesi düşük görünüyorsa ve şarj cihazından saatlerce uzaktaysanız onu açmak iyi bir fikirdir.

Düşük güç modunu bir iPhone’da Ayarlar > Pil bölümünde bulabilirsiniz. Android’lerde genellikle ana ekran açılır menülerinde güç tasarrufu kısayolları bulunur veya bunları Ayarlar > Pil’de bulabilirsiniz.

Bilgin Panda

Bilgin Panda

Eğlenceli video ve esprileri internetin en diplerinden sizlere ulaştırmaya çalışıyorum. Sistem gereksinimleri için bize sorunuz.

Hakkımızda

Öncelikle websiteme hoş geldiniz. Blogum da makale yazarak dünyanın en şanslı insanı olduğumu düşünüyorum.

Instagram