24 MART 2022 PERŞEMBE
Linux İndir

Neden Windows Uygulamalarını Linux'ta Çalıştırmalısınız? İşte 15 Linux Alternatifi

Neden Windows Uygulamalarını Linux'ta Çalıştırmalısınız? İşte 15 Linux Alternatifi

Neden Windows Uygulamalarını Linux'ta Çalıştırmalısınız? Windows'tan farklı olarak Linux, ücretsiz olarak sunulan sayısız açık kaynaklı uygulamaya sahiptir. İşte bazı popüler Windows uygulamaları için en iyi Linux alternatifleri.

Linux deneyiminin keyfini sonuna kadar çıkarmak istiyorsanız, günlük işlerinizi gerçekleştirmek için Linux uygulamalarına geçmenizi öneririz. Yolculuğunuz bu şekilde tam bir döngüye girecek.

Bu süreçte size yardımcı olmak için, popüler Windows uygulamalarına ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz Linux alternatiflerinin bir listesini burada bulabilirsiniz.

1. LibreOffice (Microsoft Office)

LibreOffice, Linux için tüm önemli belge formatlarını destekleyen bir çapraz platform ofis paketidir. Microsoft Word , PowerPoint ve Excel'den dosya açmanıza olanak tanır .

LibreOffice ile ilgili en iyi şey, bir abonelik planı gerektiren Microsoft Office'e kıyasla açık kaynaklı ve ücretsiz olmasıdır. Eksik olan tek şey bir Outlook alternatifidir, ancak bu listeyi ele aldık.

İndir : LibreOffice (Ücretsiz)

2. GIMP (Adobe Photoshop)

GIMP, görüntüleri, grafikleri, 3B resimleri ve sanat eserlerini işlemek için güçlü özelliklere sahip, açık kaynaklı, platformlar arası bir görüntü düzenleme yazılımıdır. Özelliklerini daha da geliştirmek için çeşitli özelleştirmeler ve eklentiler ekleyebilirsiniz .

GIMP, açık kaynak olması ve çok daha az bellek ve kaynak tüketmesi nedeniyle Adobe Photoshop'a en iyi alternatiflerden biridir. Ücretsiz ve hafif olmasına rağmen, görüntü düzenleme ve tasarlama için ihtiyacınız olan tüm araçları sağlar.

İndir : GIMP (Ücretsiz)

3. Inkscape (Adobe Illustrator ve CorelDRAW)

Inkscape, Linux ve diğer işletim sistemleri için güçlü teknik ve sanatsal çizim araçları sunan bir vektör düzenleme ve tasarım yazılımıdır. Bunu illüstrasyonlar, çizgi filmler, animasyonlar, küçük resimler ve çok daha fazlasını oluşturmak için kullanabilirsiniz.

Inkscape, zengin özellik seti ve ücretsiz ve açık kaynaklı olması nedeniyle Adobe Illustrator ve CorelDRAW'a alternatif olarak önemli bir popülerlik kazanmıştır . Diğer vektör grafik yazılımlarında iyiyseniz, Inkscape'i oldukça hızlı öğreneceksiniz.

İndir : Inkscape (Ücretsiz)

4. Mozilla Thunderbird (Microsoft Outlook)

Mozilla Thunderbird, Outlook yerine kullanabileceğiniz en iyi ücretsiz e-posta istemcilerinden biridir. Gmail, Outlook, Yahoo ve diğerleri dahil olmak üzere herhangi bir e-posta sağlayıcısından e-posta kimlikleri eklemenize olanak tanır.

Thunderbird, tek bir tıklamayla kişilerinize kişi eklemenizi sağlar. Ayrıca, pazarlama mektupları ve reklamlar gibi önemsiz e-postaları filtreleyen akıllı klasörler özelliği de sağlar.

Outlook'tan farklı olarak Thunderbird ücretsiz ve açık kaynaklıdır ve çok sayıda eklenti ve eklenti ile daha da güçlendirebilirsiniz.

İndir : Mozilla Thunderbird (Ücretsiz)

5. gedit (Not Defteri)

gedit, tüm Not Defteri özelliklerine sahip Linux için basit ama güçlü bir metin düzenleyicisidir. Programlama dili sözdiziminin yanı sıra basit metin yazmanıza olanak tanır. Ayrıca, ana programlama dilleri için sözdizimi vurgulama olanağına sahipsiniz.

gedit ayrıca metin dosyalarını yazdırmanıza olanak tanır ve geri alma ve yineleme gibi gerekli özellikleri sunar. Ayrıca uzak bir konumdan dosyaları düzenlemenizi sağlar.

İndir : gedit (Ücretsiz)

6. VLC Media Player (Windows Media Player)

VLC, uzun süredir video oynatmak için en iyi uygulamalardan biri olmuştur. Açık kaynak kodlu ve ücretsiz olmasına rağmen, farklı işletim sistemlerinde bulunan varsayılan video oynatıcılardan daha sağlam özellikler sunar.

VLC Media Player, standart video formatlarının çoğunu oynatır. Bu, ses seviyesini yüzde 100'ün üzerine çıkarma özelliği de dahil olmak üzere bir dizi başka özellikle birlikte, VLC'yi Linux PC'nizde Windows Media Player'a ideal bir video oynatıcı alternatifi haline getirir.

İndir : VLC Media Player (Ücretsiz)

7. Slack (Microsoft Teams)

Slack, artık Linux için kullanılabilen ünlü bir iletişim platformudur. Pandemiden sonra dünya sanal işbirliği ve çalışma platformlarına geçti ve Slack, çevrimiçi toplantılar, ekip işbirliği ve kanallar aracılığıyla iş operasyonlarınızı yönetmenize ve düzenlemenize yardımcı oluyor.

Slack ayrıca dosyaları diğer kullanıcılarla paylaşmanıza olanak tanır ve Google Drive gibi popüler hizmetlerle entegre olur. Microsoft Teams'in aksine, temel kuruluşlar ve bireysel kullanıcılar için kullanımı ücretsizdir.

İndir : Slack (Ücretsiz, uygulama içi satın alımlar mevcuttur)

8. Krita (Microsoft Paint)

Krita, dijital bir oyun alanında çizim yapmanız ve boyamanız için sizi çeşitli araçlarla donatan, dijital sanat eserleri oluşturmaya yönelik gelişmiş bir boyama uygulamasıdır. Zengin özellik setinde mükemmel araçlara sahip olduğu için çizgi roman sanatçıları tarafından yaygın olarak kullanılır.

Krita, Microsoft Paint'e etkili bir Linux alternatifidir. Ücretsiz ve açık kaynaklıdır ve çok daha gelişmiş özelliklere ve araçlara sahiptir.

İndir : Krita (Ücretsiz)

9. Kdenlive (Microsoft Movie Maker)

Kdenlive, profesyonel videolar oluşturmanıza olanak tanır ve hem temel hem de profesyonel video düzenleme için uygundur. Uygulama açık kaynaklıdır ve çeşitli ses ve video dosyalarındaki çeşitli medya bileşenlerini farklı formatlarda kullanmanıza olanak tanır.

Çoğu profesyonel video düzenleme uygulaması ücretsiz değildir, ancak Kdenlive öyledir. Ücretsiz bir fiyat etiketiyle birlikte sunduğu güçlü özellikler nedeniyle Movie Maker için bulabileceğiniz en iyi ücretsiz alternatiflerden biridir.

İndir : Kdenlive (Ücretsiz)

10. GParted (MiniTool Bölme Sihirbazı)

Bilgi işlem deneyiminizin bir noktasında, sabit sürücünüzde disk bölümleri oluşturmanız veya yönetmeniz gerekir. Bu teknik bir süreçtir ve veri kaybı olası bir risktir, bu nedenle çoğu kullanıcı sabit diskleri yönetmeyi kolaylaştıran bölümleme uygulamalarına sahip olmayı sever.

GParted, bölümleri kolayca oluşturmanıza, yeniden boyutlandırmanıza ve birleştirmenize olanak tanır. Ayrıca bölümleri taşıyabilir ve disk yönetimi için gerekli tüm araçları alabilirsiniz. GParted, Windows'ta kullanmış olabileceğiniz herhangi bir bölümleme yazılımına sağlam ve ücretsiz bir alternatiftir.

İndir : GParted (Ücretsiz)

11. Transmission (uTorrent)

Farklı istemciler bağlantı hızı, veri gizliliği ve performans açısından farklılık gösterdiğinden, iyi bir torrent istemcisi seçmek çok önemlidir. Bu nedenle İletim, Linux için mükemmel bir uTorrent alternatifidir. Reklamsız, açık kaynaklıdır ve sorunsuz çalışır.

İletim, herhangi bir kullanıcı veya analitik verisi toplamadığından gizliliğiniz için de uygundur.

İndir : Transmission (Ücretsiz)

12. 7-Zip (WinRAR)

Dosya arşivleyici, PC'niz için olmazsa olmaz bir yardımcı programdır. WinRAR en ünlü dosya arşivleyicidir, ancak ne yazık ki Linux için mevcut değildir. Bunun yerine, Linux kullanıcıları 7-Zip'te WinRAR'a güçlü bir alternatif buldular.

7-Zip oldukça hafif bir dosya arşivleyicidir. Küçük boyutu, çok daha iyi performans sunmasını sağlar. Ayrıca, WinRAR'ın aksine ücretsiz ve açık kaynaklıdır ve tüm büyük Linux dağıtımları için mevcuttur.

İndir : 7-Zip (Ücretsiz)

13. EverSticky (Yapışkan Notlar)

EverSticky, masaüstü ekranınıza hızlı notlar kaydetmenize izin vererek, onu yapılacaklar listeleri, notlar ve hatırlatıcılar için harika bir yardımcı program haline getirir. Yapışkan Notlara gelişmiş bir alternatiftir.

Uygulama, Evernote notlarınıza herhangi bir Linux cihazında erişebilmeniz için Evernote ile senkronize edilmesini sağlayan benzersiz bir özelliğe sahiptir. Ayrıca, siz yazarken notları otomatik olarak kaydetmek için bir otomatik kaydetme özelliğine sahiptir.

EverSticky ücretsizdir ve bir not alma uygulamasından beklediğiniz tüm gerekli özellikleri sağlar. Ayrıca zengin metni destekleyerek notlarınıza tablolar ve onay kutuları eklemenize olanak tanır.

İndir : EverSticky (Ücretsiz)

14. Okular (Adobe Reader)

PDF, ePUB, TIFF, Görüntüler, DVI, XPS ve ODT gibi tüm ana dosya biçimlerini desteklediğinden, Okular belgeleri işlemek için sahip olunması gereken bir uygulamadır. Uygulama, etkileşimli bir kenar çubuğuyla minimal bir arayüze sahiptir ve ayrıca okumayı etkili kılmak için içeriğe açıklama ekleyebilirsiniz.

Okular, tüm büyük Linux dağıtımları için kolayca kullanılabilir. Sınırlı ücretsiz bir sürüm sunan Adobe Reader ve Foxit Reader'dan farklı olarak tamamen ücretsizdir.

İndir : Okular (Ücretsiz)

15. Clementine (AIMP ve Windows Media Player)

Müzik koleksiyonumuzu çalmak ve yönetmek için hepimizin bir müzik çalar uygulamasına ihtiyacı var. Clementine, minimal, kullanımı kolay bir arayüze sahip bir müzik çalar. Yerel müziğinizi arayabilir ve çalabilir ve hatta Spotify, SoundCloud ve diğer bazı üçüncü taraf kaynaklarda radyo dinleyebilirsiniz.

Clementine, dinleme geçmişinize dayalı otomatik bir akıllı çalma listesi sağlar ve diğer birçok güçlü özellik sunar. Uygulama açık kaynaklıdır ve tüm büyük Linux dağıtımlarında bulunur, bu da onu AIMP ve Windows Media Player'a harika bir Linux alternatifi haline getirir.

İndir : Clementine (Ücretsiz)

Windows Uygulamaları Aramak Yerine Linux Alternatiflerini Kurun

Linux, geniş bir geliştirici topluluğuna sahip yenilikçi bir işletim sistemidir. Windows uygulamalarına yönelik bazı güçlü ancak daha az bilinen alternatifler de dahil olmak üzere, aklınıza gelebilecek her görev için bir uygulama bulacaksınız.

Linux'u eski bir bilgisayarda çalıştırıyorsanız, Linux için kaynağa aç uygulamalar yerine hafif alternatifler yüklemek isteyebilirsiniz.

Bıkkın Panda

Bıkkın Panda

Eğlenceli video ve esprileri internetin en diplerinden sizlere ulaştırmaya çalışıyorum. Sistem gereksinimleri için bize sorunuz.

Hakkımızda

Öncelikle websiteme hoş geldiniz. Blogum da makale yazarak dünyanın en şanslı insanı olduğumu düşünüyorum.

Instagram