Minecraft, İsveçli bir şirket olan Mojang tarafından geliştirilen bir oyundur. minecraft classic Oyun, Java programlama dilinden Markus “Notch” Persson tarafından geliştirilmiştir. Oyun 2000’lerin ortalarından beri var, ancak sadece son yıllarda popülerlik kazandı. İşte minecraft pocket edition oyun ve nasıl oynanır hakkında bazı bilgiler.
Minecraft sistem gereksinimleri, oyuncuların oyun tarafından sağlanan öğeleri kullanarak kendi özelleştirilebilir oyun ortamlarını inşa ettikleri çok oyunculu bir video oyunudur. Bu tür bir oyunu oynamanın, dünyayı inşa etmenin ve daha sonra onu sürdürmek için kaynak üretmenin iki yönü vardır. Minecraft launcher Oyuncular kum, çakıl ve ahşap gibi öğeleri dünyalarına ekleyebilirler. Bu öğeler yuvalara veya oyulmuş ağaçlara, çiçeklere, bonsai meyvelerine vb. Dünya daha sonra oyuncunun geçmek zorunda olabileceği biyomlara ayrılır.
Modların kullanılması veya bir oyun modu seçilerek değiştirilebilen oyunda dört zorluk seviyesi vardır. Oyuncu, zorluk seviyesini herhangi bir zamanda değiştirmek için kolay, orta ve zor modlar arasında geçiş yapabilir. minecraft evi‘n hayatta kalmaktan ziyade maceraya odaklandığı bir “macera” oyunu olan bir sürümü de vardır. Bu sürüm diğer sürümlerden daha zordur. Macera minecraft oyunları amaç, alt seviyeye dönmenin bir yolunu bulmak ve maceraya devam etmek için seviyelerde devam etmektir.
Oyunun tadını çıkarmanın birçok yolu vardır. Birkaç kişi oyunu yaratıcı modda oynamayı tercih ediyor. Bu, evin temel yapısı ve hatta içinde yaşayan canlılar da dahil olmak üzere her şeyi sıfırdan inşa edecekleri anlamına gelir. Bununla birlikte, birçok oyuncu hayvanlarını beslemeleri, su toplamaları ve kendilerini canavarlardan korumak için meşaleler kullanmaları gereken hayatta kalma modunda oyunun tadını çıkarır. Çeşitli çevrimiçi oyun topluluklarında hayatta kalma modunda oyuncunun maceralarının videolarını indirmek mümkündür. Birçok oyuncu Minecraft‘ı yaratıcı modda oynamaktan hoşlanır, çünkü ellerinden geldiğince yaratıcılık koymalarını sağlar.
Bununla birlikte, sunucularda minecraft server oynamayı tercih eden oyuncular, sunucunun hızlı ve birçok sorun yaşamadan çalışmasının çok zor olduğunu bilirler. Bunun nedeni, çoğu minecraft sunucusunun çok sayıda kullanıcı tarafından kullanılmasıdır. Bu kullanıcılar genellikle oyunu değiştirmeye veya mevcut oyun dosyalarını değiştirmeye çalışır ve bu da sunucuyu yavaşlatır. Bazı kullanıcılar oyunu bozuk dosyaları okumaya zorlamaya çalışır ve sonuç olarak oyun çöker veya sonsuz bir yükleme aşamasında sıkışır.
Bu sorunu çözmek için, birçok minecraft sunucusu mod paketleri kullanıyor. Mod paketi, oyun dosyalarını mod paketini çalıştırma yeteneğine sahip olmayan bilgisayarlarla uyumlu olacak şekilde değiştiren bir programdır. Mod paketleri Minecraft‘ın tüm sürümleriyle kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Aslında, oyunu özel sunucularda oynamaya çalışan birçok oyuncu herhangi bir mod paketi kullanmak istemiyor. Oyunun “standart” sürümlerinde oynamayı tercih ediyorlar.
Bunun nedeni, standart minecraft oyunlarının birçok önceden yapılmış minecraft mod paketi içermesidir. Bunlar çoğunlukla diğer oyuncular tarafından yapılır. Sonuç olarak, minecraft modlarının bu “yapımcılarının” çoğu çalışmaları için ücret alıyor. Ayrıca, bu üreticilerin bazıları hizmetleri için para talep eder ve insanlara modlarının kullanımı için ödeme yapar. Sonuç olarak, çoğu oyuncu bu minecraft modlarını indirmeyi ve yüklemeyi pahalı bulur. Bu paketlerden bazıları, kullanıcıların kullanmadan önce belirli yetkilendirme kodlarını satın almalarını bile gerektirir.
Öte yandan, bazı oyuncular internette birçok iyi ücretsiz minecraft modu olduğunu buluyor. Bu ücretsiz modlar, popüler bunların nedenlerinden biri olan çoğu işletim sistemiyle uyumludur. İnternette bulunan mod paketleri de ücretli minecraft modpack‘leri tarafından sunulanlardan daha iyi kalite sunar. Bu yüzden birçok kişi ücretsiz minecraft modlarını indirmeyi tercih ediyor.
Minecraft Minimum Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi: Windows XP/Vista/7.
İşleci: Intel Pentium 4 2.00GHz / AMD Athlon XP 2200+
Video Card: GeForce 8600 GTS / Radeon HD 2600 XT.
Kullanılmayan Ram Miktarı: 1 GB RAM.
Direct X Versiyonu: DirectX 9.
Boş Depolama Alanı: 1 Gb Free.