24 MART 2022 PERŞEMBE
Linux İndir

Laptoplar İçin En İyi 10 Linux işletim sistemi * 2022

Laptoplar İçin En İyi 10 Linux işletim sistemi * 2022

laptoplarda kullanabileceğiniz en iyi hızlı 10 adet linux işletim sistemini bir araya getirdik tamamen ücretsiz linuxlar dan oluşan bu sürümlerden robotik kodlama dahi geliştirebilirsiniz.İster eski bir laptop olsun veya yeni bir laptop linux sürümlerini gönül rahatlıgı ile kullanabilirsiniz.Microsoft linuxa destek açıklaması ve yeni bir linux dagıtımı üzerinde çalışma yapması linux dünyasına bakış açısını yeniden şekillendirdi.Son yıllarda çok büyük kitleler tarafından kullanılan linux özellik lede kod severler için biçilmiş kaftan en güzel bir yanı açık kaynak kodlu oluşu her dizindeki kaynak kodlarına ulaşabilir kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

Aşagıdaki tüm linux sürümleri Türkçe destekliyor ve bir çogunun Türkçe destek forumları da bulunuyor.

Linux üzerinden windows programlarının çalıştığını biliyor muydunuz bunun için harika bir yazımız var buyurun okumak için tıklayınız

Linux başlangıç seviyesinde kullanıcılara önerim Linux Mint ve Pardus olacaktır.Bu iki sisteme Windows tan geçiş yaptığınızda yabancılık çekmeyeceğinizi düşünüyorum.

Laptobunuza linuxu USB den nasıl kurulacağını bu konudan öğrenebilirsiniz.

  1. MX Linux
  2. Pardus
  3. Linux Mint
  4. Elementary
  5. Ubuntu
  6. Debian
  7. Solus
  8. Fedora
  9. OpenSuse
  10. Deepin

Laptoplar İçin En İyi Linux

1.MX Linux

MX Linux , antiX ve MEPIS’e dayalı açık kaynaklı bir dağıtımdır . Azami özelliklere sahip bir PC’de olduğu gibi eski bir laptopda zarif ve verimli bir şekilde çalışmak üzere tasarlanmıştır inanın nu linux basit 4gb USB bile çalıştırmanız mümkün.

MX linux linuxa yeni başladıysanız tam size göre biçilmiş kaftan.

2.Pardus

Pardus Türkiye’nin gururu açık kaynak kodlu ilk işletim sistemi pardus şuan da Türkiye’deki bir çok hastahane devlet kurumlarında kullanılan Tübitak tarafından desteklenen işletim sistemi. Laptop larınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz sadece 1Gb ram olması yeterli ve bir çok linux tabanlı programlar pardusta yüklü geliyor (LibreOffice,vlc mediaplyer,firefox,Thunderbird ) Pardus dağıtımlarında bulunan açık kaynak yazılımlar ile kişisel ve kurumsal ihtiyaçlar, hızlı ve güvenli olarak karşılanmaktadır.

Ayrıca Pardus çatısı altında geliştirilen; istemci ve kullanıcı yönetimi, kimlik yönetimi, bütünleşik siber güvenlik sistemi gibi diğer açık kaynak Projeler hakkında ayrıntılı bilgiye Projeler başlığı altından erişerek, kurup kullanabilirsiniz.

3.Linux

Linux Mint  , Linux topluluğundaki erişim kolaylığı ve sezgisel kullanılabilirliği ile bilinen en çok sevilen dağıtımlardan biridir. Şık, istikrarlı, sağlam ve yenilikçi bir Kullanıcı Deneyimi sunan 3 resmi tat, Tarçın , MATE ve Xfce gibi masa üstü deneyimi ile geliyor.

Linux Mint  başlangıç seviyesinden hiç zorluk çekmeden kullanabileceginiz harika ve bir çok kullanıcı tarafından desteklenen linux sürümüdür.

4.Elementary

elementary  Kullanıcılara, gizliliklerine saygı duyan ve kendisine verilen her görevi yerine getiren hızlı performans canavarı harika linux sürümü . Ubuntu tabanlı Linux dağıtımı. Masaüstü ortamı olarak Pantheon’u kullanan Elementary, ilk başlarda Ubuntu dağıtımına özel temalar ve uygulamalar sağlayan bir proje iken, bir süre sonra kendi işletim sistemlerini dağıtmaya başlamıştır.

Apple’ın macOS’undan esinlenilmiş bir Kullanıcı Arayüzü ile temel, Windows ve macOS’un kolayca değiştirilebileceği güzel bir dağıtımdır.

5.Ubuntu

Ubuntu  ,  Ubuntu, Linux tabanlı özgür ve ücretsiz bir işletim sistemi. Bilgisayarlar, sunucular ve akıllı telefonlara yönelik olarak geliştirilmektedir benim de kullandığım ve linux dağıtımı ama başlangıç için ideal değil.

Ubuntu Desktop, Ubuntu Server, Ubuntu Cloud, Ubuntu Core türevlerini resmi olarak geliştirmekte ve kullanıcılarını desteklemektedir.Ayrıca Ubuntu benzeri Ubuntu GNOME, Ubuntu MATE, Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Edubuntu, Ubuntu Studio ve Mythbuntu isimli masaüstü türevlerinin de geliştirmektedir. Bu türevler resmi olarak Canonical tarafından yayınlanmakla birlikte kullanıcıları resmi olarak desteklenmemektedir.

6.Debian

Debian  , Linux’un kurucu babalarından biri ve bugüne kadarki en popüler Linux dağıtımını Ubuntu’ya doğurdu “. Makinenizde kurulumu kolay format sonrası bir araya getirilmiş binlerce program bir arada bulunan çalıştırmak için ekstra bir beceri gerektirmeyen güçlü bir dağıtımdır.

1993 yılında başlatılmış, Dünya’nın çeşitli bölgelerindeki gönüllüler tarafından hazırlanan; GNU/Hurd, GNU/Linux gibi farklı çekirdek seçeneklerine dayalı tamamen özgür bir Linux dağıtımıdır.

7.Solus

Solus , ev kullanıcılar için tasarlanmış genelde günlük işlere odaklı programlardan oluşan lünux tabanlı işletim sistemi. Çocuklar için bile sezgisel olan ve performansı olumsuz etkilemeden eski bilgisayarlarda çalışabilen, güzel bir kullanıcı arayüzü sunan solus.

Solus Linux tabanlı işletim sistemi. Hiçbir işletim sistemi tabanından türetilmeden geliştirilmekte olan Solus, yuvarlanan sürüm modelini kullanarak yazılım güncellemelerini kullanıcılarına sunmaktadır. Solus, masaüstü ortamı olarak başta Budgie olmak üzere, MATE ve GNOME seçenekleri ile sunulmaktadır

Solus , video içeriği için GNOME MPV , ses dosyaları ve çevrimiçi radyo için Rhythmbox , belgeleri yönetmek için Dosyalar, güvenli tarama için Mozilla Firefox ve sezgisel uygulama yönetimi için Yazılım Merkezi dahil olmak üzere önceden yüklenmiş uygulamaları içerir .

8. Fedora

Fedora  , kullanıcılarına tam bir özgürlük sağlamayı amaçlayan cilalı, profesyonel bir Linux dağıtımıdır. Tamamen özelleştirilebilir ve geliştiricilere, yaratıcılara, ağ yöneticilerine vb. Uygun eksiksiz bir araç seti ile birlikte geliyor.

Fedora , farklı bilgi işlem görevleri için kurulumlara sahiptir. Fedora Workstation dizüstü bilgisayarlar ve masaüstü bilgisayarlar, bulut altyapısı için Fedora Server ve Linux-Docker-Kubernetes uygulama yığını için Fedora Atomic içindir.

Fedora varsayılan olarak GNOME Masaüstü Ortamı ile birlikte gelir, ancak KDE Plazma , XFCE , LXQT , vb. İle çalışmayı tercih ediyorsanız, herhangi bir dönüşünü seçebilirsiniz .

9. openSUSE

OpenSUSE tartışmasız geliştiriciler, sistem yöneticileri ve diğer kullanıcılar için bir numaralı Linux dağıtım seçeneğidir. Kendi araçlarını geliştirmek için bilinen aktif bir topluma sahiptir, böylece iş akışınız için gerekli hiçbir araçtan mahrum kalmayacağınızdan emin olabilirsiniz.

openSUSE 2 sürüm tipinde mevcuttur: Tumbleweed – her zaman en son gelişmeler, hata düzeltmeleri ve yeni özelliklerle güncellenen bir yayın sürümü.

Ve Sıçrama – düzenli aralıklarla güncellenen düzenli sürüm. Genellikle, openSUSE’in en son güncellemelerini yapmak istiyorsanız ve her zaman ve daha sonra hatalarla uğraşmayla ilgili sakıncası yoksa Tumbleweed’i kullanmalı ve sisteminizi yalnızca yeni değişiklikler için hazır olduğunuzda manuel olarak güncellemek istiyorsanız Sıçra’yı kullanmalısınız. 

10. Deepin

Deepin  , kullanıcılarına güvenli, kullanımı kolay ve çalışmak için güvenilir, tutarlı bir şekilde güzel bir İşletim Sistemi sunmaya adanmış güzel bir Linux dağıtımıdır. Eskiden, kodu Debian’a dayalı olarak yeniden yazılana kadar Ubuntu’ya dayanıyordu.

İşletim sisteminin her yönü sorunsuz bir şekilde çalıştığından dolayı Deepin , bu listedeki favori seçimim . ISO görüntü boyutunu, RAM kullanımını, uzun pil ömrünü vb. Optimize ettiği zaman 15.7 sürümüyle önemli bir dönüm noktasına ulaştığından, Deepin hiç bu kadar iyi olmamıştı

Bilgin Panda

Bilgin Panda

Eğlenceli video ve esprileri internetin en diplerinden sizlere ulaştırmaya çalışıyorum. Sistem gereksinimleri için bize sorunuz.

Önceki Yazı

Hakkımızda

Öncelikle websiteme hoş geldiniz. Blogum da makale yazarak dünyanın en şanslı insanı olduğumu düşünüyorum.

Instagram