24 MART 2022 PERŞEMBE
Linux İndir

En hızlı 10 Hafif Linux Dağıtımı (2022)

En hızlı 10 Hafif Linux Dağıtımı (2022)

Çok sayıda linux dagıtımı arasından en hızlı linux hangisi ? En iyi linux hangisi ?  Teknik detayları göze alarak bir derleme yaptık. En hızlı linux 2020 çıkan bir bilgisayarda SDD veya DDR5 ramlı yeni nesil bilgisarda sorunsuz çalışırken 10 sene önceki bilgisayarda da sorunsuzca hızlıca çalışması gerekli.Ben kendim bir çogunu test ettim açıkçası  aşagıdaki en hızlı hafif en iyi linux dağıtımlarını bir araya getirdik.

Kendim ubuntu sürümlerinden yana bir tercih yapmak istedim ama güncel yazılımları yüklendiğinde pentium 2 -4gb ramlı bilgisayarda yazılımların (Chrome, VLC, Spotify ) açılması uzun sürdü.

Benim favori En iyi linux Deepin çinliler tarafından üretilmesi beni ön yargılı yaklaşmama neden olmuştu ama kurulum testlerden sonra benim gönlümü çelmeyi başardı.

En hızlı linux dağıtımı sizle için inceledik bu linkten inceleyebilirsiniz.

En hızlı 10 Hafif Linux Dağıtımı (2020)

  1. Ubuntu
  2. Linux Mint
  3. Deepin
  4. Elementary Os
  5. Pardus
  6. Lubuntu
  7. Ubuntu MATE
  8. Linux Lite
  9.  Arch Linux
  10. Peppermint OS

2020  En iyi hafif hızlı Linux dağıtımları hangileri?

Sizler için iso dosyasından çıkarması kolay  usb ile kurulması basit dağıtımları listelemeyi amaçlıyoruz. Daha derine inmeniz gerekmez, kurulumdan hemen sonra herhangi bir komut veya ipucu bilmenize gerek kalmadan kullanmaya başlayabilirsiniz. USB ile windows üzerine veya direkt hard diske linux kurulumu yapmak için makalemize göz atabilirsiniz.

1.UBUNTU

Ubuntu, hiç şüphesiz en popüler Linux dağıtımlarından biridir. Önceden yüklenmiş olan bir çok uygulama ve Driverler ile laptop üzerinden veya masaüstü bilgisayarlarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ubuntu son sürüm 19.04 2020 kadar güncelleme ile güvenle kullanırsınız.

Kullanıcı arayüzü rahat ve basit. Oyun oynarsanız, görünümünü istediğiniz gibi kolayca özelleştirebilirsiniz. Bilgisayarlar, sunucular ve akıllı telefonlara yönelik olarak geliştirilmektedir.

Ne sunduğuna ek olarak, büyük bir çevrim içi Ubuntu kullanıcısı topluluğu bulacaksınız. Bu nedenle, bir sorunla karşılaşırsanız - yardım istemek için forumlardan birine (veya bir alt dizin) gidin. Türkiyede büyük bir kullanıcı kitlesi mevcut her hangi bir sorunda ubuntuTr üzerinden yardım alabilirsiniz.

Ubuntu  nun Son sürümünü indirmek için tıklayınız.

2.Linux Mint

Linux mint (Nane) yeni başlayanlar arasında bir başka popüler Linux dağıtımıdır. Varsayılan Cinnamon masaüstü Windows XP'ye benzer ve bu nedenle Windows XP'nin kullanımına son verildiğinden sonra birçok kullanıcının tercih etmesinin nedeni budur.

Linux Mint, Ubuntu'ya dayanmaktadır ve bu nedenle Ubuntu için mevcut tüm uygulamalara sahiptir. Sadeliği ve kullanım kolaylığı ile yeni Linux kullanıcıları zorlanmadan kullanacakları hızlı 1gb ram ile rahatlıkla çalışan linux dagıtımı.

Linux Mint, "güçlü ve kullanımı kolay hem de modern, şık bir işletim sistemi" olmayı hedeflemektedir.

Linux Mint son sürümünü indirmek için tıklayınız.

3.Deepin

küresel kullanıcılar için güzel, kullanımı kolay, güvenli ve güvenilir bir sistem sağlamaya adanmış bir Linux dağıtımıdır. Deepin, Linux çekirdeğini ve temel olarak masaüstü uygulamalarını temel alan, dizüstü bilgisayarları, masaüstü bilgisayarları ve hepsi bir arada aygıtları destekleyen açık kaynaklı bir GNU / Linux işletim sistemidir. Deepin Desktop Environment (DDE) ve yaklaşık 30 deepin yerel uygulamanın yanı sıra, kullanıcıların günlük öğrenme ve iş gereksinimlerini karşılamak için açık kaynak topluluğundan bazı uygulamaları önceden yükler.

Ek olarak, Deepin Store'da kullanıcıların çeşitli gereksinimlerini karşılamak için yaklaşık bin uygulama sunulmaktadır.Kendi bilgisayarımda da severek kullandıgım linux dagıtımı.Benim favarşm tabiki.

Deepin son sürümü indirmek için tıklayınız.

4.Elementary Os

 

Elementary Os masaüstü götüntüsü son sürüm[/caption]

Elementary Os  şimdiye kadar kullandığım en güzel Linux dağıtımlarından biri. Kullanıcı Arabirimi, Mac OS işletim sistemine benzer - bu nedenle zaten Mac destekli bir sistem kullandıysanız, rahat etmesi kolaydır.

Masaüstü ortamı olarak Pantheon'u kullanan Elementary, ilk başlarda Ubuntu dağıtımına özel temalar ve uygulamalar sağlayan bir proje iken, bir süre sonra kendi işletim sistemlerini dağıtmaya başlamıştır.

Bu dağıtım Ubuntu’ya dayanmaktadır ve performansı göz önünde bulundurarak olabildiğince güzel görünen kullanıcı dostu bir Linux ortamı sunmaya odaklanmıştır.

Elementary Os Son sürümünü indirmek için tıklayınız.

5.Pardus


Pardus, Türkiye'de TÜBİTAK tarafından geliştirilen bir Linux dağıtımı olan işletim sistemi. Pardus işletim sistemi Masaüstü ve laptolar üzerinden gayet hızlı Ubuntu ile karşılaştırma yapmak isterseniz pardusu tek geçerim.

Pardus kurulumundan sonra günlük kullanım için bir çok program yanında kurulu gelir Skype, Google Chromium, VLC,open,libreoffice gibi 3500 fazla yazılım yer alıyor. Türkçe destek ile sorunlarınızı anında çözebilir windows tan veya Macos tan  geçiş yapanların zorlanmaması için XFCE masaüstü ortamına ek olarak DDE (Deepin Desktop Environment) masaüstü ortamını destekliyor.

Pardus son sürüm indirmek için tıklayınız.

6.Lubuntu


Lubuntu, LXDE masaüstü ortamını kullanan Ubuntu türevi Linux dağıtımıdır. LXDE, düşük sistem özellikleri olan eski makinelerde de kullanılmaya elverişli hafif bir masaüstü ortamıdır. Bu sayede Lubuntu eski makinelerde de kullanılmaya uygun, hafif bir dağıtım olmuştur.

sistem bilgileri.

  • Intel veya AMD çipli PC'ler için uygun 64 bit sürüm.
  • 2007'den eski bilgisayarların çoğu için 32 bit sürümü.
  • Apple Macintosh G3 / G4 / G5 ve IBM OpenPower için PowerPC sürümü, lütfen aşağıdan Uzun Süreli Destek (LTS) sürümünü seçin. 
  • Intel Mac'ler için Mac64 sürümü, 2006 ve sonrası, lütfen 64 bit sürümü kullanın.
  • Düşük RAM için (700 MB'den az) PC'ler daha küçük bir uygulama grubuyla Alternate versiyonlarını kullanır.

Lubuntu son sürümü indirmek için tıklayınız.

7.Ubuntu MATE

Eski makinelerde çalışabilecek en hafif Linux dağıtım listesinden biriseçmek zorunda kalsaydım, Ubuntu MATE'i seçerdim. Dahası, Ubuntu MATE ayrıca, herhangi bir Windows kullanıcısının geçişini kesinlikle keyifli bir deneyim haline getirecek olan parlak bir Linux deneyimi sunuyor. ilgisayarlarından en fazlasını isteyenler ve geleneksel masaüstü metaforunu tercih edenler için idealdir. Mütevazı donanım gereksinimleri ile modern iş istasyonları, tek kartlı bilgisayarlar ve daha eski donanımlar için uygundur. Ubuntu MATE, modern bilgisayarları hızlı ve eski bilgisayarları kullanılabilir hale getirir.

Ubuntu MATE için minimum donanım gereksinimleri:
750MHz işlemci
512 MB RAM
1024 × 768 veya daha yüksek çözünürlük

Ubuntu Mate son sürümünü indirmek için tıklayınız.

8.Linux Lite

Linux Lite, Debian ve Ubuntu'ya dayanan ve Jerry Bezencon liderliğindeki bir ekip tarafından oluşturulan bir Linux dağıtımıdır. Dağıtım, özelleştirilmiş bir Xfce masaüstü ortamıyla hafif bir masaüstü deneyimi sunar. Acemi bir Linux kullanıcısı için hayatı kolaylaştırmak için bir Lite uygulaması seti içerir.

MINIMUM ÖNERİLEN ÖZELLİKLER:
  • CPU: 1Ghz işlemci
  • RAM: 768 MB RAM
  • DEPOLAMA: 8 gb
  • ÇÖZÜM: VGA ekranı 1024x768 çözünürlük
  • MEDYA: ISO görüntüsü için DVD sürücü veya USB bağlantı noktası
TERCİH EDİLEN ÖZELLİKLER:
  • CPU: 1.5 GHz işlemci
  • RAM: 1024 MB RAM
  • DEPOLAMA: 20 gb
  • ÇÖZÜM: VGA, DVI veya HDMI ekranı 1366x768
  • MEDYA: ISO görüntüsü için DVD sürücü veya USB bağlantı noktası

Linux lite masaüstü .

9.Arch Linux


Sistemi kişiselleştirmeyi  seven deneyimli bir kullanıcıysanız, Arch Linux'u tavsiye ederim. Şüphesiz, işletim sisteminizin masaüstü ortamı hızlı veya hafif olmasını sağlar.

Şahsen ben i3 gibi hafif bir pencere yöneticisi denemenizi tavsiye ederim . Bunu yapmak, bazı masaüstü ortamlarına kıyasla daha fazla öğrenme eğrisi olacaktır. Ayrıca Openbox pencere yöneticisi barebones de sorunsuzca kullanıp deneyimleyebilirsiniz..Arch'ı masaüstü ortamlarında hızlı ve hafif bir Linux dağıtımına dönüştürmek istemeniz durumunda, harika Xfce ve LXQt gibi seçeneklerde yer alıyor.

Arch Linux son sürümü indirmek için tıklayınız.

10.Peppermint OS

Peppermint Linux OS, LXDE masaüstü ortamını kullanan Ubuntu Linux işletim sisteminin bir türevi olan Lubuntu'ya dayanan bulut merkezli bir işletim sistemidir. Yeni gelenlere Linux'un çalışması için nispeten düşük donanım kaynakları gerektiren tanıdık bir ortam sağlamayı amaçlamaktadır.

Peppermint OS, onu diğer Linux dağıtımlarından ayıran benzersiz bir kaliteye sahiptir. Bulut tabanlı bir altyapının ve Linux için düzenli masaüstü uygulamalarının bir kombinasyonudur . Bunun dışında,  hızlı ve hafif bir işletim sistemidir. Bu listede belirtilen diğer Linux dağıtımları gibi, bu Lubuntu tabanlı dağıtım da 32 bit ve 64 bit donanımları destekler. Lubuntu tabanlı olması, Ubuntu'nun yazılım havuzlarından yararlanabiliyor.

Peppermint OS Linux dağıtım Hızlı ve hafif yapısıyla bilinen LXDE ile birlikte gelir. Yerel uygulamaları çalıştırmak yerine siteye özgü bir tarayıcıda (SSB) çalışılabilir.

Peppermint OS için minimum donanım gereksinimleri:
512 MB RAM
Intel x86 mimari CPU

Yukarıda En iyi linux,En hızlı linux dagıtımlarını sizler için derledik sizler hangi linux sürümlerini kullanıyorsunuz ?

Bıkkın Panda

Bıkkın Panda

Eğlenceli video ve esprileri internetin en diplerinden sizlere ulaştırmaya çalışıyorum. Sistem gereksinimleri için bize sorunuz.

Hakkımızda

Öncelikle websiteme hoş geldiniz. Blogum da makale yazarak dünyanın en şanslı insanı olduğumu düşünüyorum.

Instagram